Boeken

Boeken:

Titel:                            Mijn kind ziet meer

Auteur:                          Marjan van Gestel

ISBN-nr:                        9020282239

Het gaat over:               De Beleving van een moeder van 2 NTK

 

Het boek gaat voornamelijk over Marjans’ ontdekken en leren begrijpen en accepteren van het feit dat in eerste  instantie dochter Marieke, en later blijkt ook dochter Noortje erg gevoelig is op paranormaal gebied. Ik vind het een heel open boek, dat gelukkig niet over “bijzondere kinderen” gaat, maar over de ontwikkeling van Moeder Marjan, die constant aan zichzelf werkt om contact te houden met Marieke. Ze voelt de noodzaak een brug te vormen tussen het spirituele en aardse voor de gevoelige Marieke, die veel lichamelijke klachten heeft, vaak in haar innerlijke wereld verdwijnt en die veel moeite heeft in het vinden van aansluiting met haar omgeving. Ik herkende mezelf erin, maar begreep ook mijn moeder weer een heel stuk beter; die heeft dezelfde strijd gestreden.

 

Titel:                            Vroeger toen ik groot was

Auteur:                          Joanne Klink

Het gaat over:               kleine kinderen die dingen herinneren van voor hun geboorte

 

Er wordt vaak verwacht dat baby’s op aarde komen zonder dat ze iets weten en dat wij ze van alles moeten leren. maar soms blijkt dat die kleintjes meer weten dan volwassenen, over hoe het voor hun geboorte was, waar ze toen waren en ze herinneren zich ook wel eens een vorig leven.

 

Titel:                            Kinderen met bovennatuurlijke gaven

Auteur:                          Cassandra Eason

ISBN-nr:                        9057950979

Het gaat over:               Een moeder met ervaring over paranormaal zijn van kinderen

 

 

Titel:                                        Kracht door bewustwording

Auteur:                          Sanaya Roman

ISBN-nr:                        90-202-7004-4

Het gaat over:               Een handleiding voor gevoelige mensen

 

Tekst op de achterkant van het boek:

Hoe kun je je zelfbeeld , je relaties en je leven op een positieve manier veranderen? Hoe kun je telepathie begrijpen en gebruiken? Hoe kun je je angsten, twijfels en onzekerheid loslaten en je intuïtie ontwikkelen. Via channel `Sanaya Roman geeft de liefdevolle en wijze leraar Orin antwoord op deze en andere vragen.

Volgens Orin ben je als een radio die vele zenders kan ontvangen. Wat je ontvangt hangt af van waar je op bent afgestemd. Je bent niet simpelweg ‘blootgesteld’ aan de verschillende energieën die van overal op je af komen Orin geeft aan hoe je, als je je houding verandert je beter kunt afstemmen of kunt afsluiten voor de energieën om je heen. Je bent niet meer zo gemakkelijk te beïnvloeden door de stemming van een ander. Integendeel, je kunt zelf positieve energie uitstralen en de mensen in je omgeving helpen en helen. Via eenvoudige oefeningen leer je deze gevoeligheid te ontwikkelen en te gebruiken.

 

 

Titel:                            Kinderen van het nieuwe millennium

Auteur:                          P.M.H. Atwater

ISBN-nr:                        90-6556-165-X

Het gaat over: Verhoogd bewustzijn en bijna dood ervaringen: een verband?

 

Atwater is een gerenommeerd onderzoeker op het gebied van bijna dood ervaringen. In dit boek kijkt zij naar een mogelijk verband tussen verhoogd bewustzijn en IQ, en het hebben van een BDE(bijna dood ervaring)  vooral op zeer jonge leeftijd. De schrijfster is ervan overtuigd dat mensen die -met of zonder BDE – een dergelijke bewustzijnsverschuiving hebben meegemaakt, ‘de aanwezigheid van een nieuwe mensenras op deze wereld inluiden’.  Zeer inzichtgevend, ook wanneer je zelf geen BDE hebt gehad.

 

 

Titel:                            De Indigokinderen

Auteur:                          Lee Carroll&Jan Tober

ISBN-nr:                        90-75636-30-x

Het gaat over:               Veel informatie, waaronder opvoedingstips en de gezondheid

 

Het boek is makkelijk geschreven en bevat veel tips voor ouders die met opvoedigsproblemen en vragen zitten. Goede tips over het taalgebruik bij een Indigokind en ook veel verhalen over Indigokinderen uit de praktijk van de schrijvers. Verder gaat het ook over het voedingspatroon en de gezondheidsproblematiek. Echt een aanrader.

 

Titel:                            Nieuwetijdskinderen

Auteur:                          Carla Muijsert-van Blitterswijk

ISBN-nr:                        90-202-8236-0

Het gaat over: Het intuïtieve kind in gezin, onderwijs en hulpverlening Carla is medeoprichtsters van de stichting Nieuwetijdskinderen en heeft een boek geschreven over Nieuwetijdskinderen. In zeer duidelijke en begrijpelijke taal behandeld ze diverse kenmerken van Nieuwetijdskinderen en legt ze uit dat de term Nieuwetijdskind geen nieuw label is. Het is een boek met beide benen op de grond.

 

Titel:                            De indigo-kinderen

een nieuwe generatie dient zich aan / onder red. van Lee Carroll & Jan Tober. Laren : Petiet, 2000.

Poging om vooroordelen over hyperactieve en onhandelbare kinderen weg te nemen vanuit een spirituele benadering.

 

ADHD

Titel:                Barkley, R.A.    Diagnose ADHD; een gids voor ouders en hulpverleners.

Lisse : Swets & Zeitlinger, 1997. Steun bij opvoeding en gedragsverbeteringen van ADHD-kinderen, bedoeld voor ouders, docenten en hulpverleners.

 

 

 

Titel:                            Druktemakers

Auteur:                          Barkley, R.A.Lisse : Swets & Zeitlinger, 2000. In acht stappen naar een beter gedrag van uw kind met ADHD.

 

Titel:                            Ze vinden me druk

Auteur:                          Delfos, Martine.

Uitgever:                       Bussum : Van Waarden Produkties, 2001

Over drukke kinderen en ADHD. Eenvoudig verhaal over vier kinderen die altijd druk zijn. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 8 jaar om duidelijk te maken hoe je je voelt als je last hebt van ADHD of hyperactief gedrag.

 

“Doe normaal”: over ADHD en daarbij voorkomende ontwikkelingsstoornissen. Bilthoven : Balans, 1996. Informatie voor ouders, leerkrachten en hulpverleners over kinderen met Minimal Brain Dysfunction oftewel Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

 

Gantos, Jack. Joey vliegt uit de bocht. Tielt : Lannoo, 2001 Joey is een jongen die zich niet kan concentreren en altijd opvalt. Als hij bij zijn vader gaat logeren wordt deze boos op hem en loopt het enigszins uit de hand. Gelukkig begrijpt zijn moeder hem beter. Jeugdleesboek, vanaf ca. 11 jaar.

 

Glorieux, Peter Gevraagd: “superouders”: als opvoeden net niet zo loopt als je wenst. Tielt : Lannoo, 1998. Adviezen aan ouders over de opvoeding van ADHD-kinderen.

 

Jeninga, John. Zit nu eens even stil: kinderen met ADHD. Amersfoort : CPS, 2000. Tips en aanwijzingen voor ouders en leerkrachten om met ADHD-kinderen om te gaan.

 

Merkelbach, L.C.H.M. Kinderen met leer-en gedragsstoornissen. Raamsdonkveer : Verse Hoeven, 1998. Beschrijving van de oorzaken en behandeling van het ADHD-syndroom en van dyslexie.

 

Ploeg, J.D. van der. ADHD in kort bestek. Utrecht : SWP, 1999. Achtergronden, diagnostiek en hulpverlening.

 

Romm, Aviva. ADHD alternatieven: een natuurgeneeskundige benadering van hyperactiviteit.

Amsterdam : De Driehoek, 2001. Medische en praktische informatie voor ouders en opvoeders.

 

Versteeg-Corba, C.H Sta nou een stil! : over beweeglijke en overbeweeglijke kinderen Heerenveen : Groen, 1999. Praktische pedagogische adviezen voor ouders en opvoeders.

 

Vos, Cora de. ADHD; het hyperactieve kind. Houten : Van Holkema & Warendorf, 2000. Praktische voorlichting voor ouders en opvoeders over deze gedragsstoornis bij kinderen.

 

 

Hoogbegaafde kinderen

Begaafde kinderen op de basisschool Tilburg : Zwijsen, 1999. Suggesties voor didactisch handelen.

 

Heuvel, Dini van den. Hoogbegaafdheid : gave en opgave. Bilthoven : Pharos, 1995. Beknopte informatie over hoogbegaafde kinderen en over Pharos, een organisatie van ouders van hoogbegaafden.

 

Hoop, F. de. Omgaan met (hoog)begaafde kinderen: een andere kijk op (hoog)begaafdheid in school en gezin. Overzicht van opvattingen over (hoog)begaafdheid en de mogelijkheden om hoogbegaafdheid te signaleren, gevolgd door praktische aanwijzingen voor de omvang met hoogbegaafde kinderen in de klas.

 

Müller, Theresa. Mijn kind is hoogbegaafd. Aartselaar : Deltas, 2002. Inleidend overzicht voor ouders.

 

Vos, Cora de. Hoogbegaafd. Houten : Van Holkema & Warendorf, 2002. Dit boekje biedt de ouders de kans om na te gaan of hun kind hoogbegaafd is en geeft veel praktische tips om daar vervolgens mee om te gaan. (Verschijnt in oktober 2002).

 

Vries, Hans de Intelligente kinderen : een handreiking voor opvoeders. Baarn : Ambo, 1996.

Tips voor ouders en opvoeders die te maken hebben met kinderen met een bovengemiddelde intelligentie.

 

Zanten, Jenny van. Hoogbegaafde kinderen. Amsterdam : Boom, 1997. Informatie voor ouders en opvoeders over het herkennen van hoogbegaafdheid en het opvoeden van hoogbegaafde kinderen.

 

Dyslexie

Avontuur, Jos. Begeleiding van kinderen met dyslexie in het basisonderwijs. Baarn : Nelissen, 1999.

Praktische handreiking voor ouders en leerkrachten.

 

Braams, Tom.  Kinderen met dyslexie. Amsterdam : Boom, 1998. Praktische gids voor ouders.

 

Ceyssens, Martine. Ik schreif faut : omgaan met dyslexie. Tielt : Lannoo, 2001. Gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

 

Davis, Ronald D. De gave van dyslexie : waarom zelfs heel slimme mensen niet kunnen elzen en hoe ze het kunnen leren. Rijswijk : Elmar, 1998. Behandelingsprocedure voor dyslectici, waarbij gebruik wordt gemaakt van hun creatieve mogelijkheden.

 

Dus toch…dyslexie : over kinderen met lees-en spellingsproblemen in het basisonderwijs. Bilthoven : Balans, 1997. Wegwijzer voor ouders en opvoeders van kinderen met dyslexie.

 

Merkelbach, L.C.H.M. en A.H. Temmink. Kinderen met leer-en gedragsstoornissen. Raamsdonkveer : Verse Hoeven, 1998. Beschrijving van de oorzaken en behandeling van het ADHD-syndroom en van dyslexie.

 

Omgaan met dyslexie. Red.: Jan Hindrik Loonstra & Frans Schalkwijk. Leuven : Garant, 1999.

Sociale en emotionele aspecten worden in dit boek behandeld.

 

Temple, Robin. Dyslectische kinderen. Rijswijk : Elmar, 1999. Een praktische handleiding voor ouders.

 

Vos, Cora de. Dyslexie. Houten : Van Holkema & Warendorf, 2001. Praktische handleiding.

 

Dahl, Roald. De dominee van Dreutelen. Baarn : De Fontein, 1992. De parochianen van Dreutelen wisten niet wat ze van hun aardige dominee moesten denken toen hij zo nu en dan woorden begon om te draaien. Een jeugdverhaal over dyslexie. Vanaf 9 jaar.

 

Vriens, Jacques. Ga jij maar op de gang! Houten : Van Holkema & Warendorf, 2002. Ward doet vaak van alles verkeerd en krijgt dan op z’n kop. Omdat het beter voor hem is, gaat hij over naar een aangepaste school. Jeugdverhaal; vanaf ca. 6 jaar.

 

Faalangst

Beek, Anne ter en Ard Nieuwenbroek. Faalangst aan de start : handreiking voor het basisonderwijs.

‘s- Hertogenbosch : KPC Groep, 1999. Adviezen aan leerkrachten.

 

Gordebeke, Toon. Je zenuwen? Je motor! : leren omgaan met faalangst. Baarn : Nelissen, 2001.

Handleiding voor trainers van met name jongeren met faalangst in een onderwijssituatie.

 

Litiere, Marc. “Ik kan dat niet!” : omgaan met faalangst bij kinderen. Tielt : Lannoo, 2000. Een positieve gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

 

Nieuwenbroek, Ard en Jan Ruigrok. Faalangst de baas. Utrecht : Kosmos, 1996. Praktische handreiking om faalangst zelf te overwinnen.

 

Nieuwenbroek, Ard. Faalangst en ouders. Kampen : Kok, 1998. Praktische handleiding voor ouders van kinderen met faalangst.

 

Nieuwenbroek, Ard. Mislukken mag! : over faalangst bij kinderen. ‘s-Hertogenbosch : KCP, 1993.

Handleiding voor leerkrachten om met faalangstige kinderen om te gaan.

 

Nieuwenbroek, Ard. Succes met faalangst. Kampen : Kok, 2002. Praktische tips voor scholieren in het voortgezet onderwijs die last hebben van faalangst.

 

 

Agressief gedrag

Jeninga, John. Tel dan eerst even tot tien : voorkomen van agessief gedrag. Amersfoort : CPS, 2000.

Tips en aanwijzingen voor ouders en leerkrachten hoe om te gaan met ruzien en vechten.

 

Kaiser, Thomas. Zo komt mijn kind weer tot rust. Aartselaar : Deltas, 2001. Adviezen aan ouders en opvoeders om boze en agressieve kinderen weer tot rust en rede te brengen.

 

Oostrik, Hans en Jan Ruigrok. Wie kiest er nou voor agressie? Houten : Educatieve Partners Nederland (EPN), 1999. Praktische handleiding voor leerkrachten voor de omgang met agressief gedrag in het onderwijs.

 

Portmann, Rosemarie. Speels omgaan met agressie : 134 spelletjes en oefeningen om op een creatieve manier conflicten op te lossen. Katwijk : Panta Rhei, 1999. Praktische handleiding voor leerkrachten in het basis-en voortgezet onderwijs om kinderen door spelletjes en oefeningen met hun agressie te laten omgaan.

 

Stein, Arnd. Als kinderen agressief zijn. Tielt : Lannoo, 1996. Handleiding voor ouders en opvoeders om kinderen met agressief bgedrag beter te kunnen begrijpen en te helpen.

 

Concentratie-en leerproblemen.

Dijk, Annemieke van. Kinderen met NLD. Lisse : Swets & Zeitlinger, 2002. Praktische gids voor ouders en leerkrachten.

 

Engelen, Ivo. Leerproblemen aanpakken, hoe begin ik eraan? Leuven : Garant, 1999. Suggesties voor ouders voor de begeleiding van hun schoolgaande kind.

 

Ghesquiere, Pol. Als leren pijn doet… Leuven : Acco, 1999. Handleiding voor de opvoeding van kinderen met een leerstoornis.

 

Groot, R. de. Kinderen met leer-en gedragsproblemen. Amsterdam : Boom, 2000. Begeleiden van kinderen met leer-en gedragsproblemen.

 

Timmerman, Kaat. Kinderen met aandachts-en werkhoudingsproblemen. Leuven : Acco, 1995.

Beschrijving van een concrete, praktijkgerichte methode om kinderen met concentratieproblemen en het ADHA-syndroom te helpen in het basis-en voortgezet onderwijs.

 

Verliefde, Erik. “Geef me de tijd”: kinderen met leerproblemen in de klas. Leuven : Acco, 2000.

Adviezen voor ouders en leerkrachten in het basisonderwijs.

 

“Wij zijn niet dom!”: praktische tips van en voor leerlingen met leerstoornissen. Leuven : Garant, 1997.

Aan de hand van veel praktische voorbeelden en zwart-wittekeningen wordt verteld, hoe je zelf je leerstoornissen kunt overwinnen. Voor de jeugd vanaf ca. 13 jaar.

 

Emotionele problemen.

Delfos, Martine. Kinderen en gedragsproblemen : angst, agressie, depressie en ADHD. Lisse : Swets & Zeitlinger, 2000. Dit boek geeft een biopsychologisch model met richtlijnen voor diagnostiek en behandeling.

 

Garber, Marianne Daniels.Mammie, ik ben zo bang : kinderen en angst. Baarn : De Kern, 1995. Beschrijving van verschillende kinderangsten, vergezeld van adviezen voor ouders en opvoeders om kinderen te helpen met het overwinnen van angst.

 

Hund, Wolfgang. Mandala’s voor kinderen : al kleurend tot rust komen. Katwijk : Panta Rhei, 1998.

Zestig voorbeeldmandala’s die door basisschoolleerlingen kunnen worden ingekleurd om tot rust en concentratie te komen.

 

Kaiser, Thomas. Zo komt mijn kind weer tot rust. Aartselaar : Deltas, 2001. Adviezen aan ouders en opvoeders om boze en agressieve kinderen weer tot rust en rede te brengen.

 

Kohler, Henning. Over angstige, verdrietige en onrustige kinderen : de psychologie van aanraking, spel en verzorging. Zeist : Vrij Geestesleven, 1997. Handreiking aan ouders en verzorgers van probleemkinderen.

 

Langedijk, Pieter. In stress geboren. Deventer : Ankh-Hermes, 1994. Niet alleen baby’s en kleine kinderen, maar zelfs ongeborenen kunnen stress oppikken.

 

Marx, Hilde. Angst bij jonge kinderen. Van Holkema & Warendorf, 2002. De auteur beschrijft welke angsten kinderen hebben en geeft een aantal handvatten voor de ouder om daar goed mee om te gaan. (verschijnt in okt. 2002).

 

Pollack, William. Echte jongens. Utrecht : Kosmos, 1999. De emotionele ontwikkeling van jongens wordt beschreven.

 

Solther, Aleta. De taal van huilen. Haarlem : De Toorts, 2000. Positief omgaan met huilen en boosheid van baby’s en kinderen tot 8 jaar.

 

Paranormaal begaafde kinderen

Bowman, Carol. Wie was mijn kind? Utrecht : Bruna, 2001. Verhalen over herinneringen aan vorige levens van kleine kinderen, aangevuld met informatie en advies voor ouders.

 

Bowman, Carol. Kinderen uit de hemel. Utrecht : Bruna, 2001. Vervolg op: Wie was mijn kind?. Beschrijvingen van gevallen van reïncarnatie van kinderen.

 

Busch, Martine. Waar haalt hij het vandaan? : omgaan met paranormale ervaringen. Rotterdam : Lemniscaat, 1992. Beschrijving en analyse van paranormale verschijnselen bij kinderen.

 

Eason, Cassandra. Kinderen met bovennatuurlijke gaven. Amsterdam : HMP, 2002. Verzameling ervaringen van kinderen met bovennatuurlijke gaven als helderziendheid, telepathie e.d., aangevuld met aanwijzingen voor ouders en opvoeders hoe daarmee om te gaan.

 

Gestel, Marjan van. Mijn kind ziet meer. Deventer : Ankh-Hermes, 2000. Een moeder vertelt over haar paranormaal begaafde kind.

 

Heide-Kort, Ans van der. Mamma, was je vroeger ook mijn moeder? Driebergen : Zevenster, 1997.

Roman. De moeder van een paranormaal begaafd kind neemt de gave van haar dochter serieus.

 

Bell, William. Stenen. Averbode :Averbode, 2001. Een Canadese middelbare scholier wordt verliefd op een nieuwe klasgenote en voelt zich met haar verbonden omdat beiden paranormaal begaafd zijn.

Jeugdleesboek, vanaf ca. 12 jaar.

 

Hartman, Evert. Het onzichtbare licht. Rotterdam : Lemniscaat, 1998.  Een paranormaal begaafd meisje leert met vallen en opstaan omgaan met haar bijzondere gave. Jeugdleesboek, vanaf ca. 12 jaar.

 

Overige onderwerpen.

Kamsteeg, J. E = eetbaar? : alle E-nummers, kunstmatige zoetstoffen en andere geur-en maakstoffen.

Haarlem : Becht, 2001.

 

Langen, Siddharta van. Heel je kind : therapie en meditatie als heling. Heemstede : Altamira, 1997.

Inleiding in de methode om het ontkende en gekwetste “innerlijke” kind in de mens op te soren en te helen.

 

Vidal de Saint Germain, Henri L. de. Mijn kind is anders : regressie van kinderen. Deventer : Ankh-Hermes, 2000.