Behandeling

Stelling:

Als we iemand kunnen helpen beter om te gaan met zijn of haar kenmerken en daar voor 80% in slagen, is dit resultaat beter, dan een checklijst met 100% wetenschappelijke nauwkeurigheid afleveren. Het gevoel en de leefsituatie van het kind verdient verbetering waar nodig en mogelijk. De middelen die we hiervoor inzetten dienen onschadelijk te zijn voor de mens en zijn omgeving.

 

De methode waarmee ik werk is in de loop van enige jaren ontstaan en bestaat uit componenten van vele technieken die gecombineerd worden. Per kind kunnen de componenten die gebruikt worden variëren. De behandelduur loopt uiteen van 1 tot 4 sessies. Per sessie is de duur 1 tot 4 uur.

 

Uitspraken van mensen na hun behandeling:

 • “Ik voel me zo blij van binnen” (kind 8 jaar)
 • “He, die chaos is mijn hoofd is weg” (man 20 jaar)
 • “Dat lucht op zeg” (kind, 12 jaar, nadat hij eindelijk eens had gehuild)
 • “Ik voel me 10 kilo lichter” (kind, 13 jaar)
 • “Ik durf nu wel eens “nee” te zeggen” (man, 22 jaar)
 • “Ik kan de hele wereld weer aan” (man, 35 jaar)
 • “Ik ben niet meer bang” (kind ,11 jaar)
 • “Ik voel me niet verdrietig meer” (kind, 10 jaar)
 • “Ik voel me niet nerveus meer en het gaat veel beter op school” (kind 13 jaar)
 • “Ik heb nu vriendjes” (kind 8 jaar)
 • “Mama, ik heb weer zoveel energie, dat ik wel 5 kilometer kan hardlopen.” (kind 11 jaar)

 

 

 

 

Enkele behandelresultaten:

Jongen 11 jaar (enig kind)

Kind is angstig, gesloten, gevoelsarm, contactarm en slaapt zeer slecht. Tevens heeft hij dyslexie, maar is door het vele heen en weer gaan in het behandelcircuit inmiddels “behandelmoe” geworden en volgt de dyslexietherapie niet meer. De ouders worden er gek van, mede omdat ze ook niet kunnen slapen door het nachtelijke rondspoken van hun kind. Na 1 behandeling sliep het kind door, sprak over gevoel en leerde dat aanraking best prettig kon zijn. Nu, na 3 behandelingen gaat het steeds beter op school, heeft hij meer vriendjes dan ooit, ouders zijn uitgeslapen en reageren veel milder. Het kind zelf zit lekker in zijn vel. Een open gesprek over dyslexie en de therapie is weer op gang gekomen, het kind was nl. “therapiemoe” geworden. Op dit moment is het een opgewekt kind wat veel zelfverzekerder in de wereld staat en zelf initiatieven ontplooit. Gelijk met dit kind is ook de moeder behandeld. De moeder was druk en chaotisch van aard en had een stressvolle werkomgeving. Na 2 behandelingen werd ze de rust zelve. Vanaf dat moment kon ze ook relativerender met haar kind omgaan.

 

Jongen 13 jaar (tweede uit een gezin van 3)

Erg gevoelig kind, dyslexie, geen prater, op zoek naar contact om te spreken met iemand, om zijn overleden vader te vervangen. Gesprekken zijn op gang gekomen, samen met behandelingen. Het kind blijkt aura’s te kunnen zien en heeft een vorm van helderziendheid. We hebben hier over gesproken. Het kind zit goed in zijn vel. De dyslexie is verdwenen, hij leest alles wat los en vast zit. Verder vindt hij zijn weg door het leven weer helemaal zelfstandig.

 

Meisje 13 jr. (oudste uit een gezin van 3)

Erg druk kind wat op school regelmatig uit de klas wordt gestuurd. Typische kenmerken van NTK. Eerlijk, wijs, gesloten. Er zijn diverse gesprekken en behandelingen geweest. Tijdens deze gesprekken blijkt dat zij een onzichtbaar vriendje heeft die haar helpt en waar ze alles aan kan vragen. Ik heb haar het boek “Wijsheid van een sterrenkind” van Phoebe Lauren laten lezen. Haar vriendje noemt ze nu haar gids. Het meisje is erg opgelucht dat ze over deze dingen kan spreken en gedraagt zich ineens veel socialer naar haar broertje en zusje die beide ook verschijnselen hebben van NTK. Het kind ontwikkelt in de loop van de tijd haar helderziende gaven en gaat hier nu heel natuurlijk mee om. Het kind is een luisterend oor voor haar leeftijdgenoten op school. Doordat het op school slecht ging, ben ik naar school geweest om te spreken over “nieuwetijdskinderen”, dit werd door de directeur voorbeeldig opgepakt en hij heeft op zijn beurt de leerkrachten hiervan op de hoogte gesteld. Het kind wordt nu met meer respect behandeld en weet ook, dat zij zelf naar de leerkrachten toe wat meer respect op moest brengen. Op school wordt ze er eigenlijk nooit meer uitgestuurd. De test die we gebruikten om voor haar te leren ervaren, dat bepaalde opmerkingen niet kunnen, was het uitspreken van “1…2…3…” bij een opmerking die eigenlijk niet gepast was. Dit hebben de ouders een weekeind volgehouden. Nu kent ze haar grenzen en leert na te denken voordat ze een opmerking plaatst. In dit geval hebben we dus perfect wederzijds respect kunnen realiseren door bewustwording van de situatie.

 

Jongen 1,5 jaar (enig kind)

Midden in de nacht wordt hij vele malen wakker en schreeuwt de boel bij elkaar. De ouders hebben moeite hem tot bedaren te brengen en lopen geheel gesloopt rond door de nachtelijke verstoringen. Overdag is het een heel gewoon kind, wat goed speelt en vrolijk is. De behandeling wordt door hem niet geaccepteerd, dus ik wacht tot hij is gaan slapen. Daarna begin ik hem te behandelen, hangend over het hek van het ledikant. Hij ligt onrustig te draaien en te mompelen, maar na een paar minuutjes wordt hij rustig en ademt heel normaal. De behandeling heeft ongeveer 20 minuten geduurd en sinds die tijd slaapt hij normaal door. Het was zelfs mogelijk om zijn matras op te tillen terwijl hij sliep, om daar iets onder vandaan te halen. De ouders slapen nu ook door en dat komt de sfeer bijzonder ten goede.

 

Meisje, 8 jaar. (oudste uit een gezin van 2)

Is angstig en bang voor harde geluiden en voor het donker, voor eigenlijk alles. Ze heeft last van eczeem en heftige aanvallen van astma, hiervoor heeft ze medicijnen. Via de huisarts en diverse therapeuten komt ze uiteindelijk bij mij terecht. Op school kijkt ze altijd de kat uit de boom en is teruggetrokken. Na 1 behandeling van ongeveer 2 uur, is ze niet meer bang geweest en slaapt ze gewoon door. Ze heeft de hele behandeling en alles wat ze hierbij ervaren heeft aan haar klas op school  verteld. Haar meester stond versteld, omdat ze normaal altijd gesloten was en niets vertelde over wat haar bezighield. Ook haar moeder zegt, dat ze veel opener is geworden. Het kind zei direct na de eerste behandeling: “Ik voel me zo blij van binnen.” 2 behandelingen waren voldoende voor het kind. Ze gaat nu heel ontspannen door het leven en is van een angstig teruggetrokken kind geworden tot een blijmoedig wezentje zonder astma.