Over gevoeligheid

Deze site is onderdeel van de 

Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland opgericht in 1999

lees verder

Hoog Sensitieve Kinderen

Nieuwetijdskinderen zijn overgevoelige, hoog sensitieve kinderen. Zij voelen emoties en verdriet van anderen heel sterk.

Lees verder

Gedichtenbundel over gevoeligheid

De HSP-Gedichtenbundel "Vernissage van de Ziel" van Cornel van Noppen is te bestellen op deze website.

Lees verder
P N

Lezing HSP 

HSP lezing from Sensi on Vimeo.

De lezing die door de Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland gehouden is voor de stadsbibliotheek te Dordrecht kunt u hieronder bekijken. Veel mensen krijgen tijdens de lezing erg veel indrukken en willen  thuis op hun gemak de video nog eens bekijken. Ook is het niet voor iedereen mogelijk om de lezingen persoonlijk bij te wonen, maar met deze video krijgt u dezelfde informatie als die wij overal in het land tijdens de lezingen geven.
HSP is de afkorting voor Hoog Sensitieve Personen. Het blijkt dat erg veel mensen in onze samenleving gevoelig en zelfs overgevoelig zijn. De wereld van vandaag kenmerkt zich door snelheid; harde geluiden, flitsende beelden van de tv, harde muziek, overal geluiden van mobiele telefoons, het lijkt of het nergens meer rustig mag zijn. Mensen die hier overgevoelig voor zijn trekken zich terug in zichzelf. Daarnaast reageren overgevoelige personen vaak op voeding en wat daar aan toegevoegd wordt, dit brengt ze uit balans. Maar ook het hebben van een baan brengt vaak een te grote druk met zich mee. Mensen hebben moeite zich staande te houden en de druk wordt als te groot ervaren. Veel mensen belanden hierdoor in een burn out.  Men voelt zich niet meer passen in de structuur van de maatschappij.  Ongeveer 30 % van de bevolking is overgevoelig.

De lezing wordt gehouden door Kees de Vries, hij begeleidt kinderen en volwassenen op gebied van hooggevoeligheid  en geeft de lezingen over Autisme, Nieuwetijdskinderen, Sensitieve kinderen en HSP/hooggevoeligheid voor de Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland. Deze Organisatie geeft voorlichting aan instanties, Riaggs, Jeugdzorg, MEE, Hogescholen, Onderwijsbegeleidingsdiensten en ouders op gebied van gevoeligheid.

 

De video duurt ca. 1.30 uur.

 

 

© De video is een uitgave van de Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland.